Het Laatste Nieuws

Gepubliceerd op 31 oktober 2020 om 20:23

Student en tijd vrij? Vind onderbemande rusthuizen via platform Liocare

Interessant initiatief van Kortrijkzaan Mathieu Nijs (21). De student Netwerkeconomie aan de hogeschool West-Vlaanderen (Howest) sleutelt aan Liocare: een platform om studenten zorg- en verpleegkunde aan woonzorgcentra te koppelen. “We focussen ons op woonzorgcentra, want ze hebben het moeilijk om personeel te vinden. Ze willen hun poules van studenten uitbreiden.”

 

De oma van Mathieu Nijs verblijft al zo’n anderhalf jaar in een woonzorgcentum. Het opende zijn ogen. Mathieu voelt de werkdruk bij het personeel, want veel woonzorgcentra zijn onderbemand. “Rusthuizen plaatsen wel vacatures op hun sites en Facebookpagina’s, maar studenten merken dat al te vaak niet op”, vertelt Mathieu Nijs. “Ze vinden enkel hun weg naar rusthuizen via stages van school of via familie of vrienden die er werken."

De student sleutelt nu aan het platform Liocare, om woonzorgcentra en studenten rechtstreeks met elkaar te verbinden. Liocare krijgt steun van het project Start@K, binnen start-upcampus Hangar K op het Mandelaplein.

 

Ademruimte

 

“Veel studenten werken graag als ze wat vrije tijd hebben en kunnen dat ook, door hun flexibel lessenrooster”, vertelt Mathieu Nijs. “En woonzorgcentra kunnen altijd wat extra hulp gebruiken. Een win-win: studenten doen ervaring op in de praktijk en verdienen wat bij, terwijl woonzorgcentra wat meer ademruimte krijgen en een band kunnen opbouwen met studenten, zodat ze de werking binnen een woonzorgcentrum al leren kennen, als potentiële werknemer later. De woonzorgcentra en studenten zorg- en verpleegkunde die we vandaag al konden bereiken met Liocare, ontvangen het platform met open armen en reageren erg enthousiast. Vives Verpleegkunde, de secundaire school Rhizo, het Vesaliusinstituut, vrienden, familie, studenten… ik hoop dat mijn initiatief massaal gedeeld wordt om meer mensen op het platform te krijgen.”

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.