Krant van West-Vlaanderen

Gepubliceerd op 8 maart 2021 om 12:31

Mathieu Nijs (21) en Mohamed Achrifi (22) starten een eigen platform, Liocare. Daarmee willen ze de link leggen tussen studenten en zorginstellingen, om zo druk weg te nemen bij het verzorgend personeel én studenten aan een job te helpen. En met succes: in de maand januari hadden ze al 15 succesvolle matches.

 

“Mijn oma verblijft in een woonzorgcentrum en daar zag ik dat de zorgcentra het in deze tijden soms extra moeilijk hebben om aan zowel zorg- als logistiek personeel te geraken”, vertelt Mathieu. “Zo ben ik op Liocare gekomen. Een platform waarop zorgcentra hun vacatures kunnen plaatsen en waar studenten uit allerlei opleidingen hun cv kunnen insturen voor een geschikte studentenjob.”

 

Nadat Mathieu het idee volledig uitwerkte, besliste hij om samen met Mohamed Liocare op te starten. “Wij zijn al heel lang bevriend en ook heel complementair als het op werken neerkomt”, legt Mathieu uit. “Zo ben ik vooral sterk in het creatieve gedeelte en kent Mohamed veel over de structuur en financiën van bedrijven.” “Daarnaast sluit het ook mooi aan bij onze studies”, voegt Mohamed eraan toe. Mathieu studeert netwerkeconomie aan Howest en Mohamed bestuurskunde en publiek management aan Ugent.

 

Na een pitchronde in Hangar K in Kortrijk kregen de twee jonge ondernemers de kans om hun project voort uit te bouwen. Hangar K ondersteunt startend ondernemerschap en begeleidt ondernemers in het volledige proces.

 

Toekomst

 

Het platform Liocare is op dit moment enkel actief in Kortrijk. Studenten die de zorg een extra handje willen helpen en daarbij ook iets willen verdienen, kunnen hun cv opsturen naar Liocare. "We bellen de studenten op en vragen waar ze willen werken, wat ze verlangen en wanneer ze willen werken. In gesprek gaan met onze studenten is echt een belangrijk onderdeel", geven Mohamed en Mathiue mee. "Wij voorzien trouwens niet enkel jobs voor studenten die zorgberoepen studeren. Elke student die iets wil betekenen voor het verzorgend personeel nodigen wij uit op onze Facebook- of Instagrampagina." En met succes. In de maand januari hadden ze 15 succesvolle matches.

 

De twee ondernemers hopen in de toekomst over heel Vlaanderen operationeel te zijn. Binnenkort breiden ze hun regiogebied verder uit naar Roeselare en Waregem, aangezien de instroom van studenten in Kortrijk vlot verloopt. Ze roepen dan ook studenten vanuit heel Vlaanderen op om hun cv door te sturen naar Liocare. (Fauve Martinez)

Indien je interesse hebt, stuur dan je cv naar liocare@outlook.be


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.